Заблокували картку за кордоном

Дата огляду: 07.05.2024

Можливі причини блокування банківської картки:

  1. Операції з карткою на нестандартні суми або нестандартні операції за карткою.
  2. Невірні дані при оплаті онлайн, використанні картки.
  3. Проведення операцій по одному рахунку в різних країнах світу за короткий час.

Перший крок: звернутися до банку емітента-картки через call-центр, відділення (за наявності). Там Вам дадуть детальну інструкцію щодо подальших дій.

Другий крок: написати в онлайн-чат з банком.

Іноді достатньо підтвердити операцію відповівши на звінок банку, щоб картку не заблокували.

Особистий приклад (картка ПриватБанку):

Здійснювали оплату квитків онлайн на суму 850 дол. США, помилково при оплаті ввели дані особи-власника квитка, коли треба було ввести дані власника-картки. Як результат, картка була заблокована. У call-центрі наполягали звернутися до відділення банку або відновити доступ через банкомат банку. У країні перебування відділень банку та банкоматів не було. Вдалося відновити доступ до картки через онлайн-чат на сайті банку. Необхідно було надати особисту інформацію: ПІБ власника картки, адреса проживання, номер телефону. Особа власника картки була підтверджена за допомогою фото з паспортом.

Після розблокування картки, є ймовірність, що ви все ще не будете мати доступу до застосунку. У такому випадку знову напишіть у чат на сайті банку або зателефонуйте на гарячу лінію (але лише зі свого фінансового номеру). Виконайте інструкції оператора – заповніть форму та підтвердіть особистість за допомогою фото з паспортом.

ВАЖЛИВО: Якщо ваша камера ноутбуку має низьку якість, ви можете зробити фото з телефону, просто скопіюйте посилання від оператора на комп’ютері та надішліть собі на телефон.
 
Якщо ви отримали повідомлення, що фото відхилено, попросіть оператора надіслати посилання повторно та зробіть фото так, аби було видно обличчя та руку, що тримає паспорт.

Доступи відновити вдалося.


Джерела інформації:

Офіційний сайт ПриватБанку

Догори