Кредит на житло 2022: заявка, калькулятор – вторинний ринок

Дата огляду: 04.10.2022.

Банки наразі не видають нові кредити на житло.

Отримати кредит готівкою під час війни до 150 тис. грн у банку

  1. Калькулятор 7 банків
  2. Заявка на кредит
  3. Інформація про калькулятор

Калькулятор кредитів під заставу нерухомості.

на початок сторінки


Заявка на кредит - 10 банків

Крок 1 із 3 – вкажіть загальні дані

Всі поля необхідні для заповнення


Заявка є безкоштовною.

Продовжіть заповнення заявки:

Крок 2 із 3 – виберіть банки

серед тих, які можуть видати Вам кредит.

Продовжіть заповнення заявки:

Крок 3 із 3 – надайте контактну інформацію

Передача даних захищена сертифікатом Let's Encrypt.

+380


Відправте заявку та дізнайтесь попередню відповідь банків:

Інформація

Калькулятор оцінює щомісячний платіж і реальну процентну ставку за кредитом на перший рік (суму всіх переплат поділену на середньорічну заборгованість). При цьому переплатою не вважаються ті витрати, які необхідно здійснити для купівлі нерухомості (наприклад, нотаріальне посвідчення договору купівлі-продажу). А лише витрати повʼязані з кредитуванням (наприклад, нотаріальне посвідчення договору іпотеки).

Комісії та страхові платежі можна оцінити точно, а інші одноразові витрати оцінені приблизно (за тарифами міста Києва, оскільки на нього приходиться левова частка іпотечних кредитів). Плата за експертну оцінку та посвідчення договору іпотеки буде відрізнятись в залежності від регіону та обʼєкту нерухомості.

Всі банки, окрім Ощадбанку та Укргазбанку, запровадили плаваючі процентні ставки. Відповідно, після перегляду ставки, платежі за кредитом можуть як зменшитись так і зрости.

Параметри калькулятора та визначення термінів:

Вартість нерухомості – ціна продажу квартири або будинку, який Ви плануєте придбати в кредит.

Сума кредиту – сума коштів, якої Вам не вистачає для повного розрахунку з покупцем. Банки встановлюють обмеження на співвідношення між сумою кредиту та вартістю застави. Якщо Ви бажаєте отримати в кредит більше ніж 50% від ціни нерухомості – кількість пропозицій буде обмежена. Також банки встановлюють мінімальну суму іпотечного кредиту, яка може досягати 250 тис. грн.

Строк – за скільки років Ви плануєте погасити кредит. Всі банки встановлюють максимальний строк у 20 років. При цьому Ви завжди можете погасити кредит достроково без сплати комісій, оскільки це право гарантує Закон України “Про захист прав споживачів”.

Графіки погашення:

  • ануїтет – щомісячна сума платежу (тіло кредиту плюс відсотки) є однаковою на весь період кредиту, якщо не змінюється процентна ставка. Тільки сума платежу за останній місяць буде відрізнятись. Перевага – менший платіж на початковій стадії кредиту. Недолік – загальна сума переплати буде вищою;
  • стандартний – щомісячна сума платежу за тілом кредиту буде однаковою протягом всього строку. Водночас, сума відсотків буде поступово зменшуватись. Перевага – менша переплата за кредитом. Недолік – сума платежів на початку строку буде вищою.

Участь у програмах лояльності – деякі банки надають знижки до процентної ставки та/або одноразової комісії при виконанні певних умов (як правило, для власників зарплатних карток відповідного банку). Якщо Ви відповідаєте вказаним вимогам отримання знижки – відмітьте поле біля назви банку і калькулятор врахує відповідну знижку.

Показати детальні платежі – показує складові реальної процентної ставки: номінальну ставку банку, комісію за видачу кредиту, річний страховий платіж (за страхування квартири / будинку, життя та від нещасного випадку, якщо таке страхування є обов’язковим) та інші одноразові витрати.

Щомісячний платіж (ануїтет) – сума коштів яку Ви сплачуватимете щомісяця до настання однієї з умов: перегляд процентної ставки, дострокове погашення тіла кредиту (деякі банки при цьому не змінюють суму платежу) або до останнього місяця строку кредитування. Через особливості розрахунку ануїтету, в останній місяць платіж буде завжди відрізнятись від попередніх місяців.

Платіж, перший місяць (стандартний графік) – сума коштів, яку Вам потрібно буде сплатити протягом першого місяця кредитування. Надалі ця сума зменшуватиметься до кінця строку кредитування окрім випадків коли, в результаті перегляду процентної ставки, сума відсотків збільшиться. Також іноді кількість днів у місяці для сплати відсотків може коливатись від 28 до 35. Відповідно платіж в наступному місяці може перевищувати платіж у попередньому.

Детальні умови банків:

Креді Агріколь, Кредобанк, Банк Львів, Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк.

на початок сторінки

Огляд
Назва
Умови кредитів на придбання нерухомості
Автор
Догори